Imkerij Poppendamme, Grijpskerke

Midden op het platteland van Walcheren ligt dit bezoekerscentrum dat je uitnodigt in de fascinerende wereld van de honingbij. Het voeden van de larven, verzorgen van de koningin, de mysterieuze bijendans. De Zoete Inval laat bovendien de bijeenteelt en -producten door de eeuwen heen zien.

Trekpaarden horen bij Zeeland. Eeuwenlang waren zij onmisbaar in de landbouw. In de authentieke Walcherse schuur zie je hoe de boeren leefden en werkten met deze stoere werkkrachten. Heden en verleden komen er bij elkaar. Een handjevol liefhebbers zet de traditie namelijk nog steeds voort. Net als die van het ringrijden met dit zo karakteristieke paard. In de zomermaanden zijn er zelfs demonstraties met het werkend Zeeuws trekpaard.

De boerenhoftuin staat bol van geuren en kleuren dankzij zeldzame rassen bloemen, kruiden, kleinfruit- en hoogstamfruitbomen. Heel bijzonder zijn de slangenmuur en braamhybriden, waar je van mag proeven!

De imkerij is een ideaal rustpunt voor fietsers, wandelaars en ruiters. Op het terras in de luwte van de bijzondere plantentuin geniet je van de rust van deze ouderwetse uitspanning. Als je wilt kun je er zelfs blijven slapen.