Ecoscope, ontdekkingsreis door het millieu in Renesse

Direct naast het Transferium in Renesse ligt het Ecoscope. Een leuk speel- en doe-centrum waar het milieu centraal staat. Meteen als je binnenkomt bevind je je tussen de dieren in de natuur van het eiland Schouwen-Duiveland.
In prikkelende computerspellen en doe-activiteiten maak je op een eenvoudige manier kennis met ingewikkelde technologie die de industrie, bouw, transport en landbouw ontwikkelen op het gebied van natuur en milieu.

Door zelf rollen te spelen en keuzes te maken bepaal je de loop van een spel � en be�nvloed je de toestand van de natuur en het milieu. Met elk spel kun je zogenaamde �eco�-punten vergaren die automatisch worden bijgeschreven op je eigen persoonlijke �id-card�. Na afloop leest de computer je eindscore op de lifestyle-schaal. Dan weet je het. Of je milieubarbaar bent of ecovriend.

Buiten is er ook van alles te ontdekken, in de avonturentuin en het doolhof. Of in het laboratorium, waar je zelf experimenten kunt doen en veel te weten komt over de natuur.
Rondom het Ecoscope zijn ook nog eens 4 cultuur-historische tuinen aangelegd, waarin zowel de geschiedenis als de toekomst van de landbouw en het gebruik van de ruimte wordt uitgebeeld.

Het Ecoscope-gebouw is duurzaam en verantwoord gebouwd �n ingericht. Met thermische zonnepanelen op het dak bijvoorbeeld die zorgen voor groene stroom en met een milieuvriendelijke en zuinige watervoorziening.
Een duurzame samenleving dat is immers de rode draad in het Ecoscope.